Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Bomen

Stamhoogte

Totale hoogte

Stamdikte

Prijs

Bomen

Een sterke boom mag in de moderne tuin niet ontbreken. Bomen zijn niet alleen een prachtige aanwinst voor ieders tuin, ze hebben ook nog eens vele functies. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het huis beschermen, voor schaduw zorgen of heerlijk sappig fruit geven. 

Denk bijvoorbeeld eens aan leibomen, die het huis beschermen tegen allerlei weersinvloeden of een prachtige mediterrane palmboom die in de winter goed beschermd moet worden. Bij het uitzoeken van bomen voor in je tuin zijn er dus veel aspecten waar je rekening meer moet houden.

Lees meer

Resultaat 1–12 van de 91 resultaten wordt getoond

Leibomen 

Leibomen zijn zeer functionele bomen die in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Leibomen zijn bomen die langs een leibomenhek kunnen worden geplant, waarbij de takken langs het hek worden geleid. Deze bomen zijn vaak te vinden in de voortuin omdat ze zorgen voor schaduw en de inkijk in het huis verminderen. Ook beschermen leibomen het huis tegen schade door wind of de felle zon. In de achtertuin worden leibomen vaak gebruikt om privacy te creëren. 

Een populair soort boom die veel als leiboom wordt gebruikt is de leilinde (Tilia Vulgaris). Deze boom groeit tot een dichte haag en hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Verschillende soorten leilindes zijn de Hollandse linde (Tilia Europaea), Amerikaanse linde (Tilia Americana) en de Koningslinde (Tilia Europaea ‘Pallida’). De meeste leibomen zijn onderhoudsarm omdat ze maar één of twee keer per jaar gesnoeid moeten worden. 

Mediterrane bomen

De allernieuwste trend op het gebied van tuininrichting is het plaatsen van een mediterrane boom in de tuin. Dit kunnen bijvoorbeeld olijvenbomen of vijgenbomen zijn, maar ook palmbomen zijn zeer populair. 

De olijfboom (Olea Europeae) is één van de meest populaire soorten mediterrane bomen in Nederland. De bomen kunnen goed in een pot, zowel binnen als buiten worden gezet. Daarnaast zijn palmbomen zoals de Trachycarpus Fortunei de laatste tijd steeds populairder geworden. Deze palm is winterhard tot -15 graden.

Een mediterrane boom kan dus ook in de Nederlandse tuin zeer goed overleven, als deze in de winter maar goed beschermd wordt tegen de vrieskou door middel van noppenfolie of een beschermhoes voor mediterrane planten. Zet daarnaast in de winter de mediterrane boom binnen, wanneer deze in een pot staat of zet hem op een overdekte plaats waar de boom tegen kou en wind beschermd wordt. 

Groenblijvende bomen

Wanneer je in de winter liever geen kale bomen in de tuin hebt staan, kun je kiezen voor een groenblijvende boom. Deze bomen behouden tijdens de winter hun bladerdek en zijn daardoor zeer populair. Groenblijvende bomen zijn zeer onderhoudsarm en groeien goed op bijna elke grondsoort. 

Een populaire soort groenblijvende boom is de steeneik (Quercus Ilex). Deze boom kan goed overleven in de winter en is zeer geliefd vanwege zijn grijze stam. Ook de Portugese Laurier (Prunus Lusitanica Angustifolia) is een veel verkochte groenblijvende bomensoort. De smalle en donkergroene bladeren zijn een prachtige aanwinst voor de tuin. De boom blijft over het algemeen klein en is daarmee zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Fruitbomen

Ook fruitbomen zijn een functionele aanwinst voor de tuin. Sommige fruitbomen, zoals de kweepeer en de kersenboom, kunnen worden gebruikt als leibomen. Ze geven daarmee niet alleen privacy aan het huis, maar produceren in het voorjaar en de in zomer ook nog eens heerlijk fruit. Zo geniet je nog eens extra van de bomen in je tuin. 

Fruitbomen vind je het meeste terug in grote tuinen, maar ook voor kleine tuinen zijn er genoeg opties. Fruitbomen worden namelijk onderverdeeld in de maten laagstam, halfstam en hoogstam. Wanneer je kiest voor een boom met laagstam wordt deze maximaal 4 meter hoog en hangt het fruit laag zodat het makkelijk geplukt kan worden. Dit soort fruitbomen kunnen dus prima in een kleinere tuin worden geplant. 

Halfstambomen worden maximaal 5 meter hoog, waarbij de stam ongeveer een meter hoog is. Bij hoogstambomen is de stam ongeveer twee meter hoog voordat de kruin begint. Dit soort bomen komen het beste tot hun recht in grote tuinen en boomgaarden zoals bijvoorbeeld in de boerderijtuin.  

Bomen kopen

De allermooiste bomen voor elke tuin vind je bij Florabomen. In ons uitgebreide assortiment vind je vele soorten leibomen, mediterrane bomen, fruitbomen maar ook struiken, hagen en nog veel meer. De bomen worden in potten of met netten om de kluit geleverd, om te zorgen dat de wortels niet beschadigen tijdens het transport. Onze bomen zijn sterk, gezond en zijn geschikt voor allerlei soorten en maten tuinen. 

Lees meer

Menu