Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Naaldbomen

Totale hoogte

Prijs

Naaldbomen

  Bij naaldbomen denkt men al snel aan de enorme bomen die in de Scandinavische bossen te vinden zijn. Deze prachtige naaldbomen geven niet alleen een heerlijke geur af, maar zuiveren ook nog eens de lucht. Natuurlijk zijn naaldbomen niet altijd metershoog en zijn er voor de Nederlandse tuin ook veel varianten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Pinus Nigra, oftewel de Oostenrijkse den. Deze kleine boom voor in de tuin blijft het hele jaar groen en vormt met zijn dikke bladerdek een prachtige haag voor afscheiding in de tuin. 

  Lees meer

  Toont alle 5 resultaten

  Welke bomen zijn naaldbomen?

  Dennenbomen zijn de meest voorkomende soort naaldbomen, maar een naaldbomenbos kan ook uit andere soorten bomen bestaan. In Nederlandse bossen en tuinen groeien voornamelijk drie soorten naaldbomen, namelijk de grove den, de taxus en de jeneverbes. De laatste jaren zijn er echter ook andere soorten naaldbomen aangeplant die het hier uitstekend lijken te doen. Naast de drie bekende Nederlandse soorten, zijn ook de ceder, cipres, Douglasspar, zilverspar, Agathis, Podocarpus, spar, lariks en kustmammoetboom soorten naaldbomen.

  Groenblijvende naaldbomen voor in de tuin

  De meeste naaldbomen zijn groenblijvend en behouden hun bladerdek het hele jaar door, behalve in de korte periode waarin ze hun naalden laten vallen om nieuwe te kunnen produceren. Met een naaldboom voor in de tuin kun je dus het hele jaar door genieten van groene bomen en hagen. De beste naaldbomen voor in de tuin zijn als volgt.

  De grove den (Pinus sylvestris) 

  Deze boom voor in de tuin doet het zeer goed in ons Nederlandse klimaat. De kleur van de naalden van deze boom varieert van groen tot grijs. Deze boom op stam groeit eerst in verticale richting, waarna het de onderste takken afstoot. Het resultaat is een dennenboom met een kale stam. Hierna zal zich de kroon ontwikkelen. De Pinus sylvestris wordt zeer sterk beïnvloed door de wind en kan hierdoor een bepaalde vorm gaan ontwikkelen. 

  De parasolden (Pinus pinea) 

  De parasolden valt, zoals zijn naam al doet vermoeden, onder de noemer parasolbomen. Parasolbomen hebben een kale stam en vormen daarna een brede kroon. Parasolbomen worden vaak geplant om schaduw te creëren. Een volwassen Pinus pinea is dan ook zeer geschikt om onder te zitten in warme periodes, terwijl je geniet van het aangename weer. De parasolden komt oorspronkelijk uit Italië en wordt ook wel Italiaanse Pijnboom genoemd. Parasoldennen worden geprezen om hun prachtige stam die roodbruin tot oranje kleurt. 

  De Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)

  De mammoetboom staat ook wel bekend onder de naam Sequoia. De gigantische varianten van deze boom zijn te bewonderen in Sierra Nevada, Californië, waar ze in het Sequoia National Park groeien. De allergrootste Sequoia is wel 83 meter hoog: niet zo geschikt voor de Nederlandse tuin dus. Gelukkig zijn er ook kleinere versies beschikbaar die vanwege hun indrukwekkende uiterlijk een echte blikvanger in de tuin zullen zijn. Het bladerdek van de Mammoetboom begint al vanaf de grond. Dit maakt hem zeer geschikt voor het creëren van een groenblijvende haag. 

  Naaldbomen planten in de tuin

  Naaldbomen planten in de tuin is helemaal niet moeilijk. Naaldbomen kunnen het hele jaar door geplant worden, tenzij de grond bevroren is. Graaf ten eerste een gat waar de kluit van de boom makkelijk in past. Meng de grond eventueel met een bodemverbeteraar. Zet de boom rechtop in het gat en schep de gemengde grond rond de kluit, waarna je deze goed aandrukt en gelijk een emmertje water over de grond giet. Het is belangrijk om alle jonge bomen te verstevigen met boompalen en een boomband. Naaldbomen groeien van nature in de juiste vorm en hoeven niet gesnoeid te worden. Geef de boom in droge periodes regelmatig water.  Lees meer

  Menu