Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Dakbomen

Prijs

Dakbomen

  Dakbomen zijn een goede manier om schaduw te creëren in de tuin. De takken van deze bomen worden namelijk in een parasolvorm gesnoeid, waardoor ze als het ware als een dak functioneren. Dakbomen hebben een romantische uitstraling en passen goed in allerlei soorten tuinen, waardoor ze zeer populair zijn. 

  Dakbomen zijn zeer geschikt om in de zomer onder te zitten, terwijl je geniet van de koelheid van de schaduw van deze boom. Ook zorgt de waterverdamping in de bladeren van de dakboom voor extra koelte onder de boom.

  Lees meer

  Toont alle 3 resultaten

  Het planten van de dakboom

  Dakbomen worden vaak in de tuin geplant op een plaats met veel ruimte. Zo kun je met het hele gezin onder de boom zitten en heerlijk buiten eten tijdens de zomer. Ook worden dakbomen vaak geplant vlakbij een raam of openslaande deuren, omdat de boom een natuurlijke vorm van zonwering is. Hierdoor zorgt de boom niet alleen voor gezellige zomeravonden, maar ook voor privacy.

  Om de jonge bomen goed rechtop te laten groeien, kun je gebruikmaken van boompalen. Plaats een boompaal aan beide zijden van de boom en verbind deze met een boomband. Hierdoor zullen tijdens harde wind de wortels niet afscheuren en zal de boom niet scheefwaaien.

  De plaats waar de boom moet worden geplant, ligt erg aan het soort dakboom. De meeste dakbomen die fruit geven, hebben een zonnige plaats nodig. De meeste soorten fruit zoals appels, peren en kersen hebben veel zon nodig om vruchten te kunnen produceren. Graaf een ruim gat waar de kluit van de dakboom makkelijk inpast en meng de uitgegraven grond eventueel met een bodemverbeteraar zoals Vivimus bodemverbeteraar. Deze organische grond heeft veel voedingsstoffen die de boom een goede start zullen geven.

  De verzorging van dakbomen

  Dakbomen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. De meeste soorten hoeven maar één keer per jaar te worden gesnoeid. Daarbij moet de boom weer in een parasolvorm worden geleidt. Dit doe je door de takken die verticaal groeien te verwijderen, en de horizontale takken te laten zitten. Het snoeien van de dakboom kan het beste in het najaar gebeuren, wanneer de meeste bomen kaal zijn en de vorm van de takken goed gezien kan worden. 

  Jonge bomen hebben daarnaast veel water nodig. Het eerste jaar heeft de boom elke dag een emmer water nodig, behalve wanneer het vriest. Na het eerste jaar, is het enkel nodig om een aantal keren per week een emmer water te geven in hete en droge periodes. 

  Quercus Palustris of Moeraseik in dakvorm

  De moeraseik is een van de beste dakbomen die je in je tuin kunt planten. Deze boom is zeer sterk en doet het goed op verschillende soorten grond. De bladeren van deze boom kleuren prachtig donkerrood in de herfst en zorgt daardoor in het najaar voor kleur in de tuin. In de winter zal de moeraseik zijn bladeren verliezen. 

  De Moeraseik is een loofboom die tussen de 16 en 20 meter hoog kan worden. Hierdoor is deze boom minder geschikt voor kleine tuinen, maar staat hij geweldig in een grote tuin met veel ruimte. De Moeraseik houdt niet van een te natte grond, maar kan goed tegen extreme weersomstandigheden door zijn robuustheid. In mei bloeien er katjes aan de boom, die vervolgens in eikeltjes veranderen. Dit gebeurt echter pas nadat de boom meer dan vijftien jaar oud is. 

  Een dakboom kopen

  De allerbeste dakbomen koop je bij florabomen.nl. Onze dakbomen worden goed beschermd tegen bacteriën en plagen. Daarnaast leveren we onze dakbomen in potten, waardoor de wortels goed beschermd blijven. Weet je nog niet helemaal zeker welke boom in jouw tuin past? Neem contact met ons op: we geven je graag advies.

  Lees meer

  Menu