Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Hagen

Totale hoogte

Prijs

Hagen

Ben je op zoek naar een mooie haag als decoratie in je tuin of om privacy te creëren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hagen zijn zeer functionele planten. Ze kunnen namelijk gebruikt worden om een duidelijke afscheiding in de tuin te maken, maar zijn ook zeer geschikt om het huis te beschermen tegen allerlei weersinvloeden. Ontdek welke soorten hagen er zijn en hoe hagen het beste verzorgd kunnen worden.

Lees meer

Resultaat 1–12 van de 28 resultaten wordt getoond

Groenblijvende hagen

Groenblijvende hagen behouden hun bladerdek in de winter en staan daardoor ook bekend als wintergroene hagen. Wanneer je denkt aan een haag, denk je al snel aan een strakke, groene coniferenhaag. Dit komt omdat de conifeer een zeer geschikte wintergroene haag kan vormen. Naast de conifeer worden ook de taxus en de Californische cipres veel gebruikt om een prachtige, volle, winterharde haag te maken. De taxus is daarnaast te gebruiken als zowel een hoge privacyhaag en als een laag haagje dat vaak als perkdecoratie wordt gebruikt. 

Omdat deze planten in de winter groen blijven, zijn ze zeer geschikt als privacyhaag. Zet deze hagen dus gerust in de voortuin of maak een afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren met een van deze hagen. De meest bekende soorten planten voor wintergroene hagen zijn de buxus, taxus, laurier, liguster en conifeer. 

Snelgroeiende hagen

Wanneer je graag snel een dichte haag in de tuin wilt hebben is het verstandig om te kiezen voor een snelgroeiende haag. Een bekende soort plant die hier zeer geschikt voor is, is de laurier (Prunus laurocerasus). Ook de Glansmispel (Photinia Red Robin) zorgt snel voor een prachtig groen bladerdek. De Glansmispel heeft daarnaast ook nog eens prachtige rode bladeren die een lust voor het oog in iedere tuin zijn. 

Bloeiende hagen

Wanneer je graag een haag van bloemen in je tuin hebt, zijn er ook zeker een aantal geschikte planten in ons assortiment te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan de rhodondendron. Deze plant kan een haag in verschillende soorten kleuren vormen, maar groeit erg groot en is dus niet geschikt voor een kleine tuin. 

Ook de laurierhaag kan prachtige bloeien met zijn witte bloemen. Laurieren zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Voor een grote haag kies je bijvoorbeeld voor een Laurierkers of voor de laurier ‘Rotundifolia’ of de laurier ‘Novita’. De grote, glanzende bladeren van de laurier maakt hem tot een uiterst populaire keuze voor een privacyhaag. 

Ook de zuurbes (Berberis frikartii) is een prachtige bloeiende haag. De hangende gele bloemetjes veranderen na de bloei in zwarte besjes die tevens eetbaar zijn. Daarnaast houdt deze wintergroene heester het hele jaar door zijn bladerdek vast. 

Het planten en snoeien van hagen

Hagen moeten altijd in aanplantgrond worden geplant. Dit zorgt ervoor dat de haag goed wortelt en een mooi vol bladerdek kan vormen. Houdt er rekening mee dat een haag in de breedte groeit en probeer daarom minsten 50 cm afstand van de perceelgrens te houden. Je kunt hagen het beste aanplanten in het najaar of begin van het voorjaar, tussen november en maart. De plant is dan namelijk in de rust. 

Graaf een ruime sleuf en spit de grond goed om. De grond moet los zijn. Plant vervolgens de haag op een manier dat de wortelen ongeveer 5 cm dieper dan het oppervlak liggen. Druk de grond goed aan en bewater de wortelen. Bij droog weer is het aan te raden om de haag regelmatig water te geven. Snoei vervolgens de haag op de gewenste hoogte en houdt minimaal een keer per jaar bij.

Een haag kopen

Een haag kopen doe je bij Florabomen. Wij zijn experts in het kweken en verzorgen van allerlei soorten hagen. Onze hagen worden goed beschermd tegen weersinvloeden, ziektes en ongedierte. Ons assortiment bevat zowel wintergroene hagen als bladverliezende hagen. Ook voor een bloeiende haag kun je bij ons terecht. We geven je graag advies op maat voor het vinden van een geschikte haag voor in je tuin. 

Lees meer

Menu