Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Hoogstam bomen

Totale hoogte

Stamdikte

Prijs

Hoogstam bomen

  Op zoek naar een echte blikvanger voor in de tuin? Een hoogstamboom zal niemand over het hoofd zien. Hoogstambomen hebben een stam van minimaal 180 cm en maximaal 220 cm. Dit betekent dat de vertakking van de hoogstamboom op tussen de 180 cm en 220 cm van de grond begint. Omdat de takken van de hoogstamboom zo hoog beginnen, kun je er gemakkelijk onder zitten. Zo geniet je van de schaduw van de hoogstamboom. Daarnaast biedt de hoogstamboom je huis het gehele jaar door ook nog eens bescherming tegen allerlei weersinvloeden, zoals felle zon, sneeuw en regen.

  Lees meer

  Resultaat 1–12 van de 47 resultaten wordt getoond

  Voordelen van een hoogstamboom

  Ten opzichte van laagstambomen, wortelen hoogstambomen zeer diep en sterk, waardoor ze een stuk steviger in de grond staan dan laagstambomen. Daarnaast is de stam ook nog eens dikker en steviger en is de boom beter bestemd tegen weersinvloeden. Hoogstambomen zijn er in allerlei soorten bomen, zoals fruit- en notenbomen op hoogstam, bloeiende hoogstambomen, groenblijvende hoogstambomen en nog veel meer. Hoogstambomen worden veel geplant om hoogte in de tuin aan te brengen. Ook zijn ze zeer geschikt voor het creëren van privacy in de tuin. 

  De hoogstamboom planten

  Hoogstambomen kunnen in de volle grond worden geplant. Bijna het gehele jaar (behalve in de winter) worden onze hoogstambomen in potten geleverd. Hierdoor kunnen ze het gehele jaar door geplant worden. Het is echter niet verstandig om de boom te planten, wanneer de grond bevroren is. De boom kan dan kapotvriezen of minder goed wortelen. 

  Graaf een gat dat minstens anderhalf keer zo groot is als de kluit. De pot en de wortels moeten tot een paar centimeter onder het oppervlakte komen. Je kunt de uitgegraven grond vermengen met een halve zak Vivimus bodemverbeteraar, om de hoogstamboom een zetje in de rug te geven. Druk na het planten de grond goed aan en geef de boom gelijk een emmertje water.

  Het verzorgen van de hoogstamboom

  Hoogstambomen zijn allemaal verschillend en daarom is ook de verzorging verschillend. Het soort boom, de standplaats en de leeftijd van de boom hebben allemaal invloed op de verzorging van de hoogstamboom. Er zijn echter een aantal overeenkomsten tussen de verzorging van verschillende soorten hoogstambomen.  

  Vooral het watergeven van de boom is belangrijk. Een jonge boom kan nog niet zelfstandig water uit de grond halen en daarom heeft de boom één keer per week een emmertje water nodig in het eerste levensjaar. In warme en droge periodes, zoals in de zomer, kun je de boom elke dag een emmertje water geven, ook wanneer de boom al ouder is. 

  Veel soorten hoogstambomen hoeven niet of nauwelijks gesnoeid te worden, omdat ze van nature al een nette vorm hebben. Toch kun je af en toe de boom iets bijsnoeien, om de vorm te behouden. Het snoeien van de hoogstamboom, gebeurt meestal in de winter, zo rond februari. De boom is dan kaal, waardoor hij makkelijker op maat kan worden gesnoeid. Daarnaast kan in de zomer de waterlot worden weggehaald, die door de wintersnoei is ontstaan. Bij een hoogstam fruitboom, kun je dit het beste na de oogst van de vruchten doen. Bij andere soorten, kun je dit tussen half april en eind juni doen. 

  Hoogstamboom kopen

  Onze bomen worden in potten gekweekt en zorgvuldig in de gaten gehouden. Zo weet je dus zeker dat je een sterke en gezonde boom aanschaft. Je bestelt je favoriete hoogstamboom in onze webshop. Op al onze bomen zit een groeigarantie, waardoor we de allerbeste kwaliteit en service kunnen garanderen voor onze klanten.

  Lees meer

  Menu