Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Meerstammige bomen

Om te eten

Prijs

Meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn bomen met meerdere stammen die er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook veel voordelen hebben. Deze bomen zien er uit als struiken en hebben verschillende stammen. Een meerstammige boom heeft soms wel acht of meer stammen en is daardoor een stuk voller vanaf de stam, dan bij een boom met één stam.

Lees meer

Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond

Voordelen van een meerstammige boom

Meerstammige bomen zijn een goede aanwinst voor mensen die van dieren in de tuin houden. Vogels vinden het namelijk fijn om enigszins beschut in een boom te zitten. Meerstammige bomen verlenen zich goed voor deze activiteit. Het planten van meerstammige bomen zal dus meer vogels naar de tuin trekken. 

Ook hebben meerstammige bomen een ontzettend hoge decoratieve waarde. Het volle bladerdek ziet er goed verzorgd uit en geeft de tuin extra karakter. Doordat er aan de stammen geen bladeren groeien, is het makkelijk om door de bomen heen te kijken en geeft dit een gevoel van meer ruimte in de tuin, ten opzichte van een dich-groeiende struik.

Daarnaast groeien meerstammige bomen vaak dichtbij de grond en zijn daarom makkelijk te verzorgen. Voor het snoeien is namelijk geen ladder nodig. Doordat het zonlicht door de stammen heen valt, is er  onder de meerstammige boom genoeg licht en ruimte voor bodembedekkers om te groeien. 

Soorten meerstammige bomen

Een prachtig voorbeeld van een meerstammige boom is de Japanse Esdoorn (Acer palmatum). Deze boom geeft prachtige paarsrode bladeren die een lust voor het oog in de tuin zijn. Ze geven namelijk kleur en karakter aan de tuin. 

Ook de Krentenboom (Amelanchier lamarckii) is een zeer populaire meerstammige boom. Deze boom heeft in de vroege lente prachtige witte bloemetjes. De besjes (of “krenten”) die aan deze boom groeien zijn een lekkernij voor vogels en deze komen dan ook graag naar tuinen met Krentenbomen.  

Voor tuinen met een slechte drainage is de Zilveresdoorn (Acer saccharinum) een goede keuze. Deze boom overleeft namelijk goed in een natte grond. Deze boom heet de Zilveresdoorn omdat de onderkant van de bladeren een zilver-grijze kleur hebben. Dit geeft een zeer speciaal effect. In de herfst zijn de bladeren van deze boom een prachtig geel-oranje kleur. Deze boom is dus prachtig in elke jaargetijde.

Groenblijvende meerstammige bomen

In ons assortiment hebben we ook zeker een aantal meerstammige bomen die het hele jaar groen blijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige Osmanthus aquifolium. Van de bloemen van deze boom wordt in China een heerlijk geurende thee gemaakt. De zoete geur van deze gele bloemetjes zal zich dan ook door de hele tuin verspreiden. Deze boom hoeft niet gesnoeid te worden en is dus onderhoudsarm en blijft daarnaast het hele jaar door groen. 

Ook de populaire Steeneik (Quercus Ilex) is een populaire groenblijvende meerstammige boom. Deze boom wordt vaak als leiboom gebruikt en je vindt hem dan ook vaak terug in voortuinen voor bescherming tegen zon en wind of in achtertuinen voor een beetje extra privacy. Doordat de boom zijn bladeren niet verliest, is hij zeer geschikt voor het creëren van een dicht bladerdek dat extra bescherming voor het huis biedt. 

Ook de Portugese Laurier (Prunus Lusitanica) is een veel verkochte, groenblijvende en meerstammige boom. Deze boom wordt tot 4 meter hoog en blijft vergeleken met andere bomen dus aardig klein. In het voorjaar krijgt de Portugese Laurier prachtige trossen met bloemen. In een beschutte omgeving is deze boom winterhard. 

Meerstammige bomen kopen

Meerstammige bomen kopen doe je met een gerust hart bij Florabomen. Je kunt de bomen namelijk gemakkelijk via onze webshop bestellen, of komen bekijken in ons centrum in Kesteren. Wij leveren de allerbest kwaliteit bomen en geven je goede garantie. Mocht er iets niet naar wens zijn, dan staan onze medewerkers klaar om je te helpen. Koop dus de allerbeste kwaliteit meerstammige bomen bij Florabomen. Kijk ook eens naar ons uitgebreide assortiment Leibomen of Mediterrane bomen. Lees meer

Menu