Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Tuinplanten

Totale hoogte

Prijs

Tuinplanten

Tuinplanten: er zijn teveel soorten om ze allemaal op te noemen. Elke tuinplant is uniek. Van prachtige wintergroene tuinplanten tot onderhoudsarme bloeiers; er is voor iedere tuin een geschikte tuinplant te vinden. Kies voor een makkelijke tuinplant die met weinig onderhoud zijn gangetje gaat of kies voor een vaste plant die de Nederlandse winters prima kan overleven. Vindt inspiratie voor het vinden van de perfecte tuinplanten bij Florabomen.

Lees meer

Resultaat 1–12 van de 153 resultaten wordt getoond

Makkelijke tuinplanten

Wanneer je net begint met tuinieren of liever niet te veel werk aan de tuin besteedt, zijn makkelijke tuinplanten een uitkomst. Deze planten zijn onderhoudsarm, hebben geen speciale grond nodig en overleven makkelijk in ons Nederlandse klimaat. 

Denk bijvoorbeeld eens aan de herfstaster. Deze vaste plant komt elk jaar weer terug en geeft prachtige paarse bloemen in het najaar. De plant trekt daarnaast ook nog eens vlinders en bijen aan waarmee de bestuiving van andere planten in de tuin wordt gestimuleerd. Plant de herfstaster dan ook zeker in de buurt van je fruitbomen. 

En andere populaire en makkelijke plant is de vrouwenmantel. Deze plant groeit prima op zowel zon- als schaduwrijke plaatsen. In de zomer heeft de vrouwenmantel vrolijke gele bloemetjes. Wanneer je na de bloei de plant terugsnoeit kun je een tweede bloei stimuleren. 

Ook de skimmia is een goede aanwinst voor een onderhoudsvrije maar toch kleurrijke tuin. De Skimmia japonica ‘Rubella’ is zelfs wintergroen en daardoor kun je het hele jaar van deze topper genieten. In het voorjaar produceert de skimmia geurige witte bloemen die bij sommige soorten in het najaar veranderen in besjes. Daarnaast heeft de skimmia in het najaar ook nog eens roze bloemknoppen die in de winter voor kleur in de tuin zorgen. 

Winterharde bloeiende tuinplanten

Tijdens onze koude winters zullen sommige planten niet kunnen overleven. Wil je planten in je tuin die makkelijk tijdens de winter te onderhouden zijn, dan zijn er vele winterharde tuinplanten om aan te denken. Een echte blikvanger is bijvoorbeeld de wisteria. 

De wisteria groeit het beste in de zon of in halfschaduw. Deze plant heeft eens per jaar een beetje kalk op de bodem nodig en af en toe extra voeding. Wanneer je dit doet zal de wisteria de winter zeker overleven. De plant zal elke zomer prachtige paarse, witte of gele bloemen geven die overheerlijk ruiken. 

Verder is de vuurdoorn een onderhoudsarme bloeiende plant die de Nederlandse winter prima kan overleven. Het enige wat je hoeft te doen is de plant nat te houden in de droge periodes. In het voorjaar geeft de vuurdoorn witte bloemetjes die in het najaar in herfstige oranje besjes veranderen. 

Om meer insecten zoals vlinders en bijen naar de tuin te trekken zou je een vlinderboom of vlinderstruik kunnen planten. Deze planten geven in de lente paarse, witte of gele bloemen. De plant moet wel juist gesnoeid worden. De vlinderboom is winterhard, maar hele strenge winters kunnen de plant schade toebrengen.

Populaire tuinplanten

Naast de eerder genoemde tuinplanten zijn er nog een aantal zeer geliefde tuinplanten voor de moderne tuin. Een klassieker is natuurlijk de roos. Er zijn vele soorten en maten rozen, waaronder de trosroos, patioroos, klimroos, bodembedekkende rozen en nog veel meer. De meeste soorten rozen bloeien tussen juni tot oktober en moeten één keer per jaar gesnoeid worden. 

Ook de glansmispel wordt veel geplant. De meest populaire soort is de Red Robin, genoemd naar de dieprode uitlopers van deze soort. Glansmispels worden, naast andere soorten hagen, veel als haagplant gebruikt. De plant kan goed tegen de zon en is wintergroen. Je kunt dus het hele jaar door van de glansmispel genieten. Snoei deze plant een tot twee keer per jaar voor het beste resultaat. 

Verder is de lavendel een uiterst populaire aanwinst voor iedere tuin. Omdat ze in allerlei soorten en maten te krijgen zijn, zijn ze geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. De lavendel moet twee keer per jaar gesnoeid worden zodat de plant klein en jong blijft. Naast dat de plant heerlijk ruikt en gebruikt kan worden in thee, taarten en andere baksels, schrikt de plant ook nog eens muggen af. Lavendel is de ideale zomerbloeier die koude winters prima kan overleven. 

Tuinplanten kopen

Tuinplanten kopen doe je bij Florabomen. Wij hebben niet alleen een groot assortiment bomen zoals fruitbomen, leibomen en meerstammige bomen, maar zijn ook gespecialiseerd in allerlei soorten tuinplanten. Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op voor het vinden van de geschikte tuinplanten voor jouw tuin.

Lees meer

Menu