Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Bodembedekkers

Prijs

Bodembedekkers

  Houd je niet van kale grond tussen je planten of wil je graag onkruid voorkomen? Plant dan bodembedekkers aan. Bodembedekkers zijn planten die vaak laag bij de grond blijven en zich verspreiden tussen de planten in de perken. Bodembedekkers geven niet alleen meer groen of kleur aan de tuin, ze zorgen ook voor een dikke begroeiing, waardoor onkruid geen kans meer krijgt om door te komen. Bodembedekkers geven dus niet alleen een prachtige, verzorgde tuin, maar zijn ook nog eens functioneel. Met bodembedekkers maak je je tuin gemakkelijk onderhoudsarm. De meeste bodembedekkers zijn echter snelle groeiers, waardoor het af en toe nodig is om deze in te perken. 

  Lees meer

  Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond

  Verschillende soorten bodembedekkers

  Er zijn allerlei soorten bodembedekkers waarmee je je tuin gemakkelijk op kunt fleuren en beschermen tegen onkruid. Voor sommige bodembedekkers is het belangrijk dat ze het goed doen in de schaduw, want wanneer ze onder een grote plant groeien, zullen ze weinig zon krijgen. Ook zijn er wintergroene bodembedekkers die het hele jaar door zorgen voor groen in de tuin. Hiermee kan een kale wintertuin voorkomen worden. 

  Bodembedekkers met bloemen

  Bloeiende bodembedekkers zijn de allerbeste manier om kleur aan de tuin te geven. Ze verspreiden zich snel over de grond en beschermen zo de andere planten, terwijl er in tuin een zee van bloemen bloeit. Een goed voorbeeld van zo’n bloeiende bodembedekker is de klokjesbloem, ook wel bekend onder de naam Campanula portenschlagiana. Deze vaste plant bloeit tussen juni en augustus, en is winterhard. De klokjesbloem kan goed tegen droogte en kun je dus gewoon zijn gang laten gaan in de tuin, zonder dat je hier al te veel voor hoeft te doen. Klokjesbloemen zijn de perfecte aanwinst voor een onderhoudsvrije tuin.

  Wanneer je op zoek bent naar bodembedekkers die goed in de schaduw kunnen groeien, kies je voor de Kleine maagdenpalm (Vinca minor). De kleine, paarse bloemetjes die deze plant produceert bloeien in het vroege voorjaar (februari t/m maart). Daarnaast is deze plant wintergroen en zul je dus geen kale perken hebben in de winter door het planten van deze plant. De Kleine maagdenpalm heeft een vruchtbare grond nodig en daarom moet er potgrond of bemeste tuinaarde gestrooid worden op de plekken waar de plant moet groeien. Deze bodembedekker wordt tussen de 30 en 40 cm hoog.

  Groenblijvende bodembedekkers

  Het aanplanten van siergras is een geweldige tuintrend. Hoog gras zorgt namelijk voor een beschut plekje voor verschillende insecten, egels en andere dieren die zich graag in de tuin verstoppen. Door een groenblijvende grassoort te planten, staat je tuin er ook in de winter fraai bij. Plant bijvoorbeeld eens Leliegras (Liriope Muscari). Deze groenblijvende bodembedekker heeft lange grassprieten die tot wel 30 cm hoog kunnen worden. Daarnaast bloeit dit gras prachtige, paarse bloemen in de zomer. Leliegras is zeer winterhard en heeft weinig verzorging nodig. Wel is het verstandig om gebruik te maken van bemeste tuinaarde. 

  Een andere bekende groenblijvende bodembedekker is de Hedera Helix. Deze klimop wordt vaak gebruikt om schuttingen te dichten, maar groeit ook prima over de grond. De bladeren van deze plant zijn gemiddeld groot, waardoor deze de grond goed bedekt. De Hedera is een makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. Hedera doet het goed in de zon en halfschaduw. Op de grond wordt de plant ongeveer 20 cm hoog, maar tegen de muur kan deze meters hoog worden. 

  Bodembedekkers verzorgen

  Omdat er zoveel verschillende soorten bodembedekkers zijn, is er geen standaard verzorging van deze soort planten. De meeste bodembedekkers groeien echter zeer snel, waardoor ze af en toe bijgeknipt moeten worden om binnen de perken te blijven. Kijk op de pagina van je gewenste bodembedekker om meer te lezen over de verzorging van bodembedekkers. 

  Lees meer

  Menu