Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Groenblijvende leibomen

Prijs

Groenblijvende leibomen

  Groenblijvende leibomen hebben vele voordelen. Ze zijn gemakkelijk langs een lijn te leiden en zijn daarom uitermate geschikt voor het creëren van structuur in de tuin. Leibomen in de voortuin worden vaak gebruikt voor het afscheiden van verschillende perken of voor het creëren van privacy. Door leibomen in de voortuin te plaatsen, maak je namelijk een natuurlijk en lichtdoorlatend “scherm”, waar voorbijgangers moeilijk doorheen kunnen kijken.

  Lees meer

  Toont alle 5 resultaten

  Daarnaast zijn leibomen ook zeer geschikt voor het beschermen van het huis tegen allerlei weersinvloeden. Sterke wind of regen zal deels worden tegengehouden door de leibomen. Daarnaast hebben groenblijvende leibomen hebben het hele jaar door een bladerdek, waardoor ze het hele jaar door bescherming bieden.

  Groenblijvende leibomen plaatsen

  Groenblijvende leibomen plaatsen kan op verschillende plekken in de tuin. In de voortuin kunnen ze als een scherm voor het raam worden geplaatst. In de achtertuin zijn ze een goede bescherming voor de schutting.

  Groenblijvende leibomen kunnen het beste langs een leibomenrek worden gespannen. Met een leibomenrek leidt je de takken in goede banen en creëer je een evenwichtig bladerdek. Leibomenrekken kunnen in onze webshop worden aangeschaft, maar zijn ook zelf gemakkelijk te maken met bamboestokken, houten latten of ijzerdraad.

  Groenblijvende leibomen planten

  Groenblijvende leibomen kun je het hele jaar door planten, maar de meeste soorten kunnen het beste in september worden geplant. De groenblijvende leibomen hebben veel ruimte nodig en daarom raden we aan om ongeveer 2,5 meter ruimte tussen elke leiboom te houden. Jonge leibomen kun je het beste verstevigen met boompalen, zodat ze niet scheefwaaien en goed kunnen wortelen. 

  De leibomen hebben per boom een apart plantgat nodig, die ongeveer anderhalf keer zo groot is als de kluit. In de winter worden de groenblijvende leibomen met een net om de kluit geleverd en in de rest van het jaar worden ze in potten geleverd. Zowel het net als de pot kun je met de boom meeplanten. Deze zorgen er namelijk voor dat de wortels niet beschadigen tijdens het planten van de groenblijvende leibomen.

  Groenblijvende leibomen verzorgen

  De verzorging van groenblijvende leibomen is zeer gemakkelijk. Groenblijvende leibomen moeten af en toe een beetje worden bijgesnoeid, om hun bladerdek in toom te houden. Het beste is om de groenblijvende leibomen twee keer per jaar te snoeien, waarbij je dikke, uitstekende en dode takken verwijdert. Snoei de boom één keer in februari en één keer rond juni. Heb je een fruitleiboom? Dan kun je de leiboom het beste na de oogst snoeien. Verder kun je de leibomen in het voorjaar bemesten met een beetje organische meststof. 

  Soorten groenblijvende leibomen

  In onze webshop, vind je allerlei groenblijvende leibomen. Ben je op zoek naar een oersterke, groenblijvende leiboom die alle weersomstandigheden kan trotseren? Kies dan voor onze groenblijvende steeneik. Deze Italiaanse leiboom, krijgt groene eikels die kunnen worden gegeten. 

  Wil je graag meer kleur in je herfsttuin creëren? Onze leiglansmispel krijgt in de herfst een prachtig rood bladerdek en bloeit in het voorjaar prachtige witte bloemen. Wil je snel een groen bladerdek creëren? Kies dan voor de laurierkers. Deze groenblijvende leiboom groeit sneller dan gemiddeld en heeft daardoor als snel een dicht bladerdek. 

  Groenblijvende leibomen kopen

  De allerbeste leibomen koop je bij Florabomen. Onze bomen worden tijdens het kweken zorgvuldig verzorgd en in de gaten gehouden. Zo weet je dus zeker dat je een gezonde en sterke groenblijvende leiboom plant. Onze groenblijvende leibomen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar. Bestel je groenblijvende leibomen en alle bijbehorende verzorging gemakkelijk in één keer in onze webshop.. We helpen je graag met het uitzoeken van de beste boom voor jouw tuin.

  Lees meer

  Menu