Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Bolbomen

Stamhoogte

Prijs

Bolbomen

  Bolbomen zijn een prachtig decoratief element in je tuin. Ze worden vaak gebruikt in siertuinen of om structuur te geven aan voortuinen. Ook kunnen bolbomen goed in potten geplant worden en bijvoorbeeld naast de voordeur of achterdeur worden geplaatst. 

  Deze bolvormige bomen zijn meestal geënt, wat ervoor zorgt dat ze niet te groot groeien. Hierdoor zijn de bomen zeer geschikt voor allerlei soorten tuinen, waaronder kleine tuinen. Het onderhouden van de bolboom is zeer makkelijk, waardoor je geen groene duimen nodig hebt om de boom mooi te houden.

  Lees meer

  Toont alle 3 resultaten

  Het planten van bolbomen

  Bolbomen kunnen zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Wanneer je de bolboom in een pot plant, zal deze waarschijnlijk klein blijven. Ook hebben bolbomen in potten regelmatig water nodig, omdat deze geen water uit de grond kunnen halen. Al helemaal wanneer de boom onder een afdak staat, heeft deze regelmatig water nodig. Geef een bolboom in pot dus elke week een emmertje water. 

   

  Wanneer de bolboom in de volle grond wordt geplant, hoeft deze alleen tijdens droge en warme periodes water te krijgen. Jonge bolbomen kunnen echter nog niet zelfstandig water uit de grond halen en hebben daarom elke dag een emmer water nodig, gedurende het eerste jaar. Meng tijdens het planten de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar, om de boom een stevige start te geven. Ook kan de boom het eerste jaar het beste worden verstevigd met boompalen, zodat de boom goed kan wortelen.

  Bolbomen snoeien

  De meeste soorten bolbomen kunnen tussen eind maart en begin april worden gesnoeid. De boom heeft in deze periode een vol bladerdek en kan daardoor goed in een boomvorm worden gesnoeid. Twijgen die aan de stam groeien, moeten worden verwijderd. Wanneer je de boom niet snoeit, zal deze een stuk groter en wilder worden. 

   

  Sommige soorten bolbomen hebben al een bolvorm van zichzelf. Deze soorten hoeven minder vaak gesnoeid te worden. Het makkelijkste is om gebruik te maken van een elektrische snoeischaar. Hiermee creëer je binnen een korte tijd en strakke bolvorm. 

  De beste soorten bolbomen

  Bolbomen zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige soorten zijn groenblijvend, terwijl andere soorten prachtige herfstkleuren hebben in het najaar. 

  Bol Amberboom

  De Bol Amberboom staat ook wel bekend onder de naam liquidambar styraciflua ‘Gum Ball’, vanwege de natuurlijke bolvorm van deze boom, die doet denken aan een kauwgombal (gum ball). Deze boom kan tot wel vier meter hoog worden en zorgt daarmee voor schaduw en privacy in de tuin. De bladeren van deze “Gum Ball” kleuren in de herfst geel, oranje en donkerpaars. Hierdoor geeft de boom veel kleur in het najaar. Door de natuurlijke bolvorm is deze boom zeer makkelijk in onderhoud. 

  Bolacacia

  De bolacacia is een bolboom die vaak op stam wordt geënt. Hierdoor worden ze tussen de 1.80 en 2.50 meter hoog. Doordat deze boom klein blijft, is hij zeer geschikt om in een pot te zetten of om in kleine tuinen te planten. De bolacacia moet minstens een keer per jaar worden gesnoeid. Wanneer deze boom niet gesnoeid wordt, zal hij namelijk niet meer bolvormig, maar schermvormig worden. Ook de twijgen die op de stam groeien, moeten twee keer per jaar worden verwijderd. De bolacacia is een zeer sterke boom, die zeer resistent is tegen ziektes. 

  Een bolboom kopen

  Bolbomen kunt u gemakkelijk bestellen bij Florabomen. Onze bomen worden goed beschermd tegen plagen en ziektes en zijn van de allerbeste kwaliteit. Je krijgt bij ons een maand aangroeigarantie, waardoor je dus zeker weet dat je een goede bolboom in je tuin hebt. We leveren onze bomen binnen vijf werkdagen bij je thuis.  Lees meer

  Menu