Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Kornoelje boom (Cornus)

Prijs

Kornoelje boom (Cornus)

  Ben je op zoek naar een mooie boom voor in je tuin? Dan is de Kornoelje boom zeker het overwegen waard! Deze boom heeft namelijk veel te bieden en is daarnaast ook nog eens erg mooi om te zien.

  Lees meer

  Toont alle 6 resultaten

  Wat is een Kornoelje boom?

  De Kornoelje boom is een kleine tot middelgrote boom die behoort tot de kornoeljefamilie. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 5 tot 12 meter en heeft een ronde, compacte kroon. De bladeren van de Kornoelje boom zijn ovaalvormig en hebben een mooie groene kleur. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige witte of roze bloemen, die een heerlijke geur verspreiden.

  Prachtige voorjaarsbloeier!

  De Kornoelje is een prachtige boom die behoort tot de plantgroep van de sierheesters. Oorspronkelijk komt deze boom uit het Midden-Oosten en groeit voornamelijk in Japan, China en Korea langs de bosranden. Het is een langzaam groeiende bloesemboom die maximaal 4 meter hoog zal worden. Hierdoor is hij ideaal voor mensen met een kleine tuin of in een border!
  De Cornus alba is niet alleen geliefd bij mensen, maar ook bij dieren. Wanneer deze boom in bloei staat, trekt hij de aandacht van vogels, vlinders en bijen door zijn nectar en pollen. De bloeiperiode vindt plaats in mei/juni. Hij krijgt vlindervormige bloemen in tuilen die witroze van kleur zijn.
  Het blad van de Kornoelje is ovaal, licht golvend en donkergroen van kleur. In de herfst verandert het blad van rood naar bordeaux rood, waarna de boom zijn blad verliest in het najaar. De heester houdt van zon of halfschaduw en groeit het beste in licht vochtige grond.
  Als je op zoek bent naar een mooie boom die niet te groot wordt en veel dieren aantrekt, dan is de Kornoelje zeker een goede keuze. Vergeet niet om hem te planten op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien!

  Waarom zou je een Kornoelje boom planten?

  Er zijn verschillende redenen waarom je een Kornoelje boom zou kunnen planten. Ten eerste is de boom erg mooi om te zien en kan hij een echte eyecatcher zijn in je tuin. Daarnaast heeft de boom ook nog eens een aantal praktische voordelen. Zo trekt de Kornoelje boom bijvoorbeeld veel vlinders en bijen aan, wat goed is voor de biodiversiteit in je tuin. Ook is de boom winterhard en kan hij dus goed tegen koude temperaturen.

  Hoe plant je een Kornoelje boom?

  Als je besluit om een Kornoelje boom te planten, is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Hieronder vind je een aantal tips:
  • Kies een geschikte plek: De Kornoelje boom houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek en kan goed tegen verschillende bodemsoorten. Zorg er wel voor dat de grond goed waterdoorlatend is.
  • Graaf een gat: Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van de boom. Maak de grond goed los en meng eventueel wat compost door de grond.
  • Plaats de boom: Plaats de boom in het gat en vul het gat aan met aarde. Druk de grond goed aan en geef de boom voldoende water.
  • Verzorging: Geef de boom regelmatig water, vooral in droge periodes. Snoei de boom indien nodig in het voorjaar, voordat hij gaat bloeien.

  Kornoelje kopen bij florabomen.nl

  Als je op zoek bent naar een mooie Kornoelje boom, dan kan je deze kopen bij florabomen.nl. Hier vind je een ruim assortiment aan bomen, waaronder ook de Kornoelje boom. Je kan de boom eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen.

  Conclusie

  De Kornoelje boom is een prachtige boom die veel te bieden heeft. Hij is niet alleen mooi om te zien, maar trekt ook veel vlinders en bijen aan en is winterhard. Als je besluit om een Kornoelje boom te planten, is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Kies een geschikte plek, graaf een gat en plaats de boom. Vergeet niet om de boom regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig. Bij florabomen.nl kan je eenvoudig een mooie Kornoelje boom bestellen en thuis laten bezorgen. Veel plezier met het planten van jouw eigen Kornoelje boom!

  Lees meer

  Menu