Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Groenblijvende haagplanten

Totale hoogte

Prijs

Groenblijvende haagplanten

  Groenblijvende haagplanten zijn een prachtige toevoeging aan je herfst- en wintertuin. Deze hagen blijven namelijk het hele jaar door groen, waardoor ze vele verschillende functies hebben. Zo kan een groenblijvende haag die dichtbij het huis geplant is, zorgen voor bescherming tegen herfststormen en winters weer. Daarnaast zorgt een groenblijvende haagplant het hele jaar door voor afscheiding in de tuin.

  Lees meer

  Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

  Bekende groenblijvende haagplanten

  Een aantal soorten groenblijvende haagplanten doet het uitzonderlijk goed in ons Nederlandse klimaat. Niet alleen zorgen ze voor kleur in de wintertuin, ze zijn ook een zeer goede manier om privacy in de tuin te creëren. Er zijn ontzettend veel groenblijvende haagplanten, zoals heesters en bloeiende planten. Hierna volgt een overzicht van een aantal populaire groenblijvende planten.

  De Glansmispel (photinia)

  Misschien wel de allerbekendste groenblijvende plant is de Glansmispel. Deze wintergroene plant produceert in de herfst prachtige rode bladeren. De Glansmispel is een vaste plant en is zeer sterk. Deze groenblijvende heester doet het namelijk goed in zowel de schaduw, als in de halfschaduw of zon. Je kunt deze plant dus op elk gewenst plekje in je tuin planten. Per strekkende meter kun je drie tot vier Glansmispels planten, die vervolgens een blikdichte haag zullen vormen.

  De Portugese laurier (Prunus lusitanica Angustifolia) 

  Ook de Portugese laurier wordt veel als groenblijvende haag geplant. Groenblijvende struiken zoals de Portugese laurier kunnen een goede afscheiding in de tuin vormen. Daarom wordt deze winterharde plant vaak op de erflijn geplant. De Portugese laurier heeft een klein blad, maar een zeer hoge bladdichtheid, waardoor een volgroeide haag volledig blikdicht is. Met deze plant geniet je dus van veel privacy in de tuin. De Portugese laurier  groeit zeer snel en kan tot wel 35 centimeter per jaar aan hoogte winnen. In totaal kan een Portugese laurier tussen de drie en vijf meter hoog worden. Doordat deze groenblijvende heester zo snel groeit, moet hij ook regelmatig gesnoeid worden om in vorm te blijven. 

  De Rhododendron 

  Liever een beetje kleur in de tuin? Daar kan de Rhododendron bij van pas komen. Er zijn zeer veel verschillende soorten Rhododendron. De Rhododendron Nova Zembla bloeit in de zomer en geeft daarbij grote rode of roze bloemen. De Rhododendron is een wintergroene plant die zeer geschikt is als haag. Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden en is daarmee geschikt voor een onderhoudsvrije tuin. 

  Een groenblijvende haag planten

  Om een groenblijvende haag te creëren, heb je meerdere groenblijvende bomen nodig. Deze boompjes plant je naast elkaar in elk hun eigen plantgat. Zorg ervoor dat de kluit van het boompje er makkelijk in past. Om de boompjes extra stevigheid te geven, meng je de uitgegraven grond met een bodemverbeteraar en stamp je het stevig aan. Daarna moet je de boompjes met boompaal verbinden. Hoe ver je de boompjes van elkaar af moet planten, hangt af van het soort boom en de grootte van de kluit. Vervolgens zullen de boompjes naar elkaar toe gaan groeien en zo groenblijvende struiken vormen. Groenblijvende leibomen kun je met een leibomenrek verbinden. 

  Een groenblijvende haag verzorgen

  Jonge groenblijvende bomen hebben in het eerste jaar veel water nodig. Geef ze daarom elke week twee tot drie keer een emmertje water. Geef de boompjes ook direct na het planten een flinke emmer water. In hele hete periodes kun je extra water geven. 

  Omdat de meeste groenblijvende hagen snelle groeiers zijn, kan een snoeibeurt eens of twee keer per jaar geen kwijt. Kijk echter bij de verzorgingstips van de plant of dit daadwerkelijk nodig is. Een Rhododendron kun je bijvoorbeeld beter met rust laten en helemaal niet snoeien, terwijl de Portugese laurier zijn vorm verlies wanneer deze niet regelmatig gesnoeid wordt. 

  Lees meer

  Menu