Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Siergrassen

Prijs

Siergrassen

  Om een sfeervolle tuin te creëren, kun je siergrassen planten. Siergrassen geven hoogte in de perken en beschutting voor andere planten en insecten. Siergrassen zijn een echte tuintrend en zullen dit nog zeker een tijdje blijven. Er zijn veel verschillende soorten, maar vooral diamantgras, zwenkgras en vedergras zie je in vele tuinen terug. De meeste siergrassen zijn onderhoudsarm en hoeven alleen maar af en toe bijgeknipt te worden. Ook is veel siergras winterhard, waardoor je er dus zeer lang van zult genieten. Lees hier alle over siergras en de verzorging hiervan.

  Lees meer

  Resultaat 1–12 van de 25 resultaten wordt getoond

  Soorten siergrassen

  Er zijn talloze soorten siergrassen, maar een aantal doen het zeer goed in de Nederlandse tuin. De meeste soorten zijn winterhard, waardoor je ze dus eenmaal aanplant en er nog jarenlang van kan genieten. Siergras heeft weinig verzorging nodig en hoeft maar een keer per jaar bijgeknipt te worden. Er zijn lange, laagblijvende, groenblijvende en bodembedekkende siergrassen. Zo is er voor elke tuin een siergras om te planten. 

  Diamantgras

  Diamantgras is waarschijnlijk de meest voorkomende soort siergras en is de laatste jaren zeer in populariteit gestegen. Diamantgras een grote grassoort. De lange sprieten hebben in augustus tot september grote, pluizige pluimen. De pluimen hebben een zilver tot paarsbruine kleur met een klein, blinkend puntje. Dit kleine, blinkende puntje is de reden dat het gras de naam Diamantgras draagt. In de zomer zijn de bladeren groen en in de herfst kleuren ze een goudgele kleur.

  Een plant van het Diamantgras wordt ongeveer 80 cm hoog en een meter breed. De plant dient in het vroege voorjaar gesnoeid te worden tot op 30 cm lengte, zodat deze in augustus weer nieuwe pluimen kan ontwikkelen. Plant ongeveer 5 planten op een vierkante meter voor een mooi, dicht perkje. Diamantgras doet het goed in de volle grond, maar staat ook 

  Zwenkgras

  Een prachtige bodembedekkende soort is zwenkgras. Deze soort staat ook wel bekend als schapengras. Dit laagblijvende gras is winterhard en is door zijn korte lengte zeer geschikt voor het bedekken van lege plekken in je perken. Doordat deze plant zeer klein blijft, is hij ook geschikt voor kleine tuinen. De pluimen van de plant lijken een beetje op graan.

  Door zwenkgras te planten, maak je je tuin onderhoudsvrij, want hierdoor krijgt onkruid geen kans meer om te groeien. De bekendste soort zwenkgras is de Festuca glauca ‘Elijah Blue’. Deze soort bloeit in mei en juni en behoudt het hele jaar door zijn blauwe kleur. Een mooie bijkomstigheid van deze plant is dat hij vlinders aantrekt, waardoor je dus niet alleen meer kleur, maar ook meer leven in de tuin creëert. 

  Vedergras

  Vedergras heet ook wel Stipa en is onderverdeeld in vele soorten die er allemaal weer anders uitzien. Zo zijn er soorten die maar 30 centimeter hoog worden, maar ook die twee meter hoog kunnen worden. De Stipa staat graag op een open plek met veel zon. De plant heeft groene tot gele, zilvergrijze stelen die van  juni tot en met september bloeien. De plant ontwikkelt dan kleine witte pluimen. Vedergras is erg dun en licht, waardoor het meewaait met de wind en dit geeft een prachtig, rustgevend effect. Vedergras wordt vaak gebruikt om perken af te scheiden of om schuttingen te bedekken. 

  Een erg elegante soort vedergras is de Stipa tenuissima ‘Ponytails’. De naam krijgt deze plant omdat de dunne stelen rechtomhoog groeien tot pluimen die lijken op een blonde bos pluizige haren die doen denken aan een paardenstaart. Stipa komt van nature voor in de woestijn waardoor het redelijk lang zonder water kan. Wanneer de plant uitgebloeid is, zal het langzaam afsterven. Wacht echter met snoeien tot het voorjaar omdat de plant zich in het koude weer niet goed kan herstellen. 

  Lees meer

  Menu