Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Bomen op stam

Stamhoogte

Stamdikte

Prijs

Bomen op stam

  Bomen op stam zijn er in vele soorten en maten. Elke boom heeft weer zijn eigen eigenschappen en dat zorgt ervoor dat niet elke boom zomaar in elke tuin geplant kan worden. Zo blijven sommige bomen op stam erg klein terwijl andere bomen op stam juist weer erg groot kunnen worden. Sommige bomen krijgen in de lente prachtige bloesem, terwijl anderen het hele jaar door groen blijven. Vind de geschikte boom voor jouw tuin in dit artikel.

  Lees meer

  Toont alle 12 resultaten

  Groenblijvende bomen op stam

  Groenblijvende bomen op stam zijn zeer geliefd, omdat ze het hele jaar door groen blijven. Deze bomen behouden het hele jaar door hun prachtige, groene bladerdek en zorgen daarmee voor privacy in de tuin. Daarnaast zijn ze een prachtig decoratief element dat in het najaar niet kaal zal worden. Enkele bekende groenblijvende bomen op stam zijn als volgt. 

  De Portugese laurier

  De Portugese laurier is waarschijnlijk een van de meest bekende groenblijvende bomen. Deze bomen worden vaak als heesters gebruikt, want ze zijn zeer winterhard en creëren het hele jaar door een prachtige groene haag. De Portugese laurier heeft een dicht bladerdek van kleine, groene blaadje en kan makkelijk in vorm worden gesnoeid. In het voorjaar komen er prachtige witte bloemetjes in de haag tevoorschijn. Deze groenblijvende boom op stam wordt veel gebruikt om afscheiding aan te brengen tussen erven en om het huis te beschermen tegen weersinvloeden.

  De Glansmispel

  Ook de Glansmispel is een groenblijvende heester. Deze boom op stam heeft donkergroene bladeren en produceert heerlijk geurende witte bloemen in het voorjaar. De bladeren van de Glansmispel kleuren in het najaar vuurrood, voordat de boom zijn bladeren laat vallen om een fris nieuw bladerdek aan te maken. De Photinia fraseri ‘Red Robin’ is de meest verkochte Glansmispelsoort in Nederland.

  Winterharde boompjes op stam

  Winterharde boompjes kunnen goed tegen ons koude klimaat en gaan niet dood van een beetje vorst. Zelfs mediterrane bomen waarvan je zou denken dat ze niet goed tegen het koude weer kunnen, zijn soms zo gekweekt dat ze de kou prima aankunnen. Lees hier welke boompjes de winter moeiteloos zullen overleven.

  De krentenboom

  De krentenboom is een bekende in de Nederlandse tuin. Dit is niet zo gek, want deze boom kan heel goed tegen de vorst. De krentenboom is niet geschikt voor kleine tuinen want deze kan tot wel zes meter hoog en voer meter breed worden. Deze boom groeit traag, waardoor hij makkelijk in toom te houden is en weinig onderhoud vereist. In het voorjaar bloeit de boom een prachtige witte bloesem terwijl hij in het najaar indrukwekkende herfstkleuren vertoont. In het najaar produceert de boom zwarte besjes die eetbaar zijn.

  De Japanse Esdoorn

  Deze boom met rood blad laat in de winter zijn bladerdek vallen, maar niet voordat hij eerst prachtige vuurrode kleuren produceert. Met een Japanse esdoorn geniet je het hele jaar door van een prachtig schouwspel van kleuren. De handvormige bladeren en prachtige herfstkleuren maken deze winterharde boom namelijk zeer geliefd. De Japanse esdoorn is minder geschikt voor een kleine tuin, want hij kan tot wel 10 meter hoog worden. De symbolische betekenis van de kleur van deze wonderschone boom is dat het een vuur van inspiratie moet geven. Dat is geen gek idee, want Japanse filosofen zitten maar al te graag onder deze boom die veel schaduw geeft. 

  De Japanse esdoorn houdt niet van een al te natte grond, zeker niet in de winter. De natte grond kan de wortels namelijk flink beschadigen. Zorg er dan ook voor dat de grond van de Japanse esdoorn goed waterdoorlatend is. Wist je trouwens dat er meer dan 1000 soorten Japanse esdoorns zijn? De meest geplante soort in Nederland is echter de Acer Palmatum Atropurpureum.

  Lees meer

  Menu