Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Groenblijvende planten

Totale hoogte

Prijs

Groenblijvende planten

  Wanneer je in de winter last hebt van een kale tuin, is het tijd om groenblijvende planten aan te schaffen. Groenblijvende planten behouden het hele jaar door hun bladerdek. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een groenblijvende heester als afscheiding van je tuin gebruikt of groenblijvende struiken om hoogte in je tuin mee aan te brengen. Groenblijvende planten behouden het hele jaar door hun groene bladerdek en zorgen daarmee voor schaduw in de zomer en een prachtige, minder kale wintertuin. Ook is een groenblijvende heester een goede manier om te zorgen voor een nestelplaats en beschutting voor de dieren in de tuin. Een groenblijvende plant is dus niet alleen een mooie, maar ook een functionele toevoeging aan de tuin.

  Lees meer

  Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

  Het verschil tussen groenblijvend en bladhoudend

  Bij bladhoudende en groenblijvende planten denk je waarschijnlijk aan een plant die het hele jaar door groen is, maar dit is niet helemaal correct. Groenblijvend en bladhoudend is namelijk niet precies hetzelfde. Zowel groenblijvende planten als bladhoudende planten behouden voor een lange tijd hun bladeren, maar toch is er een groot verschil. Groenblijvende planten behouden hun bladeren in een levende, groene toestand. Bladhoudende planten behouden bijna het hele jaar door hun bladerdek, maar deze kan nog wel verkleuren. 

   

  Zo zijn er bijvoorbeeld bladhoudende planten die in het voorjaar en de zomer fris en groen zijn, terwijl ze in het najaar prachtige rode, oranje, gele, bruine, of een mix van alle voorgenoemde kleuren vertonen. De meeste bladhoudende planten laten in de winter hun bladeren vallen, zodat ze snel weer een nieuw bladerdek kunnen creëren. Een aantal voorbeelden van bekende wintergroene bomen zijn bijvoorbeeld de hulst, steeneik en de Portugese laurier. Daarnaast zijn er vele wintergroene struiken, zoals verschillende soorten Rhododendrons, buxus en coniferen.

  Groenblijvende bomen

  Groenblijvende bomen, zoals de Grove Den (Pinus Sylvestris) en de Parasolden (Pinus pinea) hebben meerdere functies in de tuin. In de zomer kun je heerlijk genieten van de schaduw onder de hoogstam groenblijvende bomen. In de winter zorgt de groenblijvende boom voor bescherming van de planten die onder de boom groeien. De boom zal namelijk zoveel mogelijk sneeuw en winterzon tegenhouden, waardoor gevoelige planten beter beschermd blijven. 

   

  Een groenblijvende leiboom is daarnaast een goede manier om het hele jaar door het huis te beschermen. Plant de groenblijvende leiboom vlakbij het huis om het te beschermen tegen zon, harde wind en andere weersinvloeden. Groenblijvende leibomen zorgen daarnaast het hele jaar door voor privacy met hun dichte, verticale bladerdek. Groenblijvende leibomen, zijn bijvoorbeeld de Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), Lei Glansmispel (Photinia) en de Steeneik (Quercus Ilex) 

  Groenblijvende bodembedekkers

  Groenblijvende bodembedekkers zijn snelgroeiende planten die de bodem van de tuin van een mooi groen laagje voorzien. De meeste mensen planten bodembedekkers als natuurlijk onkruidbestrijdingsmiddel. Het dikke bladerdek van de bodembedekkers zorgt er namelijk voor dat onkruid er niet doorheen kan groeien. Met groene bodembedekkers zorg je er dus voor dat je tuin het hele jaar door onderhoudsarm blijft. Enkele populaire soorten groenblijvende bodembedekkers zijn de Klokjesbloem (Campanula portenschlagiana), de Kleine Maagdenpalm (Vinca minor) en Leliegras (Liriope Muscari).

  Groenblijvende heesters

  Groenblijvende heesters zijn hetzelfde als groenblijvende struiken. Ook deze groenblijvende planten hebben verschillende functies in de tuin. Zo worden coniferen bijvoorbeeld gebruikt als struik voor de schutting, als bescherming van het huis of om de tuin in de winter een beetje kleur te geven. Ook is een groenblijvende heester een goede aanwinst voor de vogels en andere dieren in de tuin. Deze groen blijvende struik zorgt het hele jaar door voor beschutting voor de dieren en een plaatsje om in te nestelen. Voorbeelden van groen blijvende struiken zijn de Japanse hulst (Ilex crenata), de Rhododendron “Red Jack” en Rhododendron “Nova Zembla” en de Hemelse Bamboe (Nadina Domestica Fire Power).  Lees meer

  Menu