Winkelwagen
1 maand aangroeigarantie
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Deskundig advies van een hovenier

Vaste planten

Prijs

Vaste planten

  Heb je geen zin om elk jaar weer nieuwe planten te moeten aanschaffen? Vul dan je perken met vaste planten. Vaste planten blijven een aantal jaren achter elkaar in de tuin terugkomen en hoeven daardoor niet elk jaar meer vervangen te worden. De stengels van vaste planten verhouten niet. Dit betekent dat de meeste soorten op den duur zullen afsterven en zich tijdelijk zullen terugtrekken om weer nieuwe stelen en bloemen te kunnen vormen. Het allermooiste is om een mix te maken van planten met verschillende bloeiperiodes, zodat je tuin nooit kaal en dor is.

  Lees meer

  Resultaat 1–12 van de 45 resultaten wordt getoond

  Bloeiende vaste planten 

  Bloeiende vaste planten zijn de ideale manier om je tuin op te fleuren. De bloemen van de bloeiende vaste planten zorgen jaar op jaar weer voor een prachtige bloemenzee in de tuin. De meeste vaste planten sterven in het najaar af om zich onder de grond terug te trekken. Hierdoor kunnen ze zich in het najaar weer gaan richten op het produceren van nieuwe bloemen. 

  Er zijn ook wintergroene vaste planten die niet helemaal afsterven, maar hun groene bladerdek behouden. Met wintergroene planten zorg je dat je tuin er in de winter minder kaal en dor uitziet, terwijl je in het voorjaar weer kunt genieten van de bloemen van je vaste plant. 

  Een bekende wintergroene vaste plant is de Klokjesbloem (Campanula portenschlagiana). Deze blauw bloeiende vaste plant heeft kleine, klokvormige bloemetjes die bloeit van juni tot en met augustus. Deze vaste plant is winterhard en kan ook goed tegen droogte. 

  Vaste tuinplanten planten

  Waar je je nieuwe plant aanplant, heeft veel invloed op hoe goed de plant zich in de tuin kan vestigen. Sommige vaste planten staan graag in de zon, terwijl anderen liever op een schaduwrijk plekje staan. Maak voordat je de plant gaat planten een goed overzicht van zonnige en schaduwrijke plekjes in je tuin en zorg dat je de vaste tuinplanten op de juiste plek zet.

  Graaf een ruim gat waar de kluit van de plant gemakkelijk in past. De uitgegraven grond kun je mengen met een grond die goed past bij je plant. Zo houden Rhododendrons van een iets zure grond en staat de klokjesbloem liever in een kalkhoudende grond. Schep de grond over de wortels en druk lichtjes aan. Geef de plant gelijk een beetje water.

  Vaste tuinplanten verzorging

  Er zijn heel veel verschillende soorten vaste planten die allemaal een andere verzorging hebben. Toch is het over het algemeen belangrijk om te zorgen voor een goed waterdoorlatende en luchtige grond. De grond moet ook zeker voedzaam zijn, zodat de jonge plant zich goed kan vestigen en ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van bodemverbeteraar en dit mengen met de uitgegraven grond. Dit zal de plant een goede start geven.

  Jonge planten hebben meer water nodig dan oudere planten. Probeer dus vooral in het eerste jaar regelmatig water te geven en geef een beetje extra in de droge en hete maanden. Sommige vaste planten ondergaan graag een jaarlijkse snoeibeurt. Of jouw plant dat ook nodig heeft, vindt je op de productpagina van de desbetreffende plant.

  Vaste tuinplanten kopen

  De allerbeste vaste planten vind je op florabomen.nl. We bezorgen je nieuwe vaste planten binnen vijf werkdagen. Op al onze planten geven we een maand aangroeigarantie, zodat je zeker weet dat je een sterke en gezonde plant koopt. Weet je niet zeker of een vaste tuinplant wel in je tuin past? Vraag onze experts om hulp. Een team ervaren hoveniers staat klaar om je te adviseren over je nieuwe planten. Je vindt bij ons niet alleen vaste planten, maar ook de allermooiste fruitbomen, leibomen, siergrassen, heesters en nog veel meer.

  Lees meer

  Menu